معمولاً زمانی که یک داخلی تماسی را Hold می‌کند فقط خودش می‌تواند آن تماس را از Hold خارج کرده و پاسخگوی آن تماس باشد. به کمک قابلیت Call Park ما می‌توانیم تماس‌های مورد نظرمان را در داخلی‌هایی که از قبل برای Call Park ایجاد کرده‌ایم پارک کنیم و سپس آن تماس را توسط تلفن‌های دیگر سازمان از پارک خارج کرده و پاسخگوی آن باشیم. به طور کلی Call Park به دو شکل قابل اجرا می‌باشد. یکی این که مرکز تلفن تماس‌ها را به صورت خودکار در داخلی‌های از قبل ساخته شده به صورت Random پارک کند و دیگری این که فرد پاسخگو، تماس را به طور هدفمند در یکی از داخلی‌های مورد نظر خود پارک کند. برای درک بهتر این موضوع تصور کنید در یک محیط کاری بزرگ مانند انبار یا فروشگاه که کاربران مدام در حال حرکت هستند می‌خواهیم این قابلیت را راه‌اندازی کنیم. در چنین محیطی از سناریوی اول استفاده می‌کنیم، به این صورت که تلفنچی تماس‌های ورودی را پاسخ داده و سپس آن‌ها را پارک می‌کند و بعد در بلندگوی محیط فرد مورد نظر را صدا زده و می‌گوید ”آقای X یک تماس در داخلی Y دارید، لطفاً جواب دهید”. در مرحله بعدی فرد مورد نظر توسط هر یک از داخلی‌های محیط تماس را از پارک خارج کرده و پاسخ می‌دهد. از حالت دوم معمولاً در محیط‌های اداری استفاده می‌کنیم. به این صورت که تلفنچی تماس‌ها را به صورت مستقیم در داخلی‌های از قبل تعیین شده است (مثلاً ۳۰۰ برای مالی، ۳۰۱ برای فنی، ۳۰۲ برای فروش و …) پارک می‌کند و سپس کارشناسان هر بخش از سازمان تماس‌های پارک شده مرتبط با خود را پاسخ می‌دهند.


پیکربندی و تنظیم CALL PARK در CME:

اولین قدم برای پیاده‌سازی قابلیت Call Park در CME ساخت داخلی‌هایی است که برای پارک تماس می‌خواهیم از آن‌ها استفاده کنیم. برای این کار کافی است در ابتدا داخلی‌ مورد نظر را ساخته و سپس با زدن دستور Park-slot آن داخلی را به سیستم Call Park اختصاص دهیم.

Call Park در CME

همان‌طور که مشاهده می‌کنید در ادامه کامند Park-slot می‌توانید پارامتر‌های دیگری را نیز برای این قابلیت تنظیم کنید که برخی از این پارامتر‌ها عبارت است از:


  • Timeout: در این پارامتر تعیین می‌کنید که پس از چه مدت روتر به فرد پارک کننده تماس یاد‌آوری کند که تماس همچنان پارک بوده و پاسخ داده نشده است.
  • Limit: در این پارامتر تعیین می‌کنید که پس از چند بار Timeout شدن، تماس قطع شود.
  • Reserved-for: به کمک این کامند می‌توانید این Park-slot را به یک داخلی خاص اختصاص داده تا فقط وی بتواند تماس‌ها را در آن پارک کند.
  • Recall: با این گزینه می‌توانید تعیین کنید که پس از Timeout شدن، تماس به تلفن فرد پارک کننده باز گردد.


پس از ساخت Park-slotها با Reset کردن تلفن‌ها Softkey پارک تماس روی تلفن‌ها ظاهر می‌شود. در این مرحله برای پارک تماس باید زمانی که در حال مکالمه هستید این Softkey را بزنید تا مانند تصویر ذیل پیغام پارک تماس برای شما نمایش داده شود.


نکته: برای پارک تماس به یک Park-slot خاص می‌توانید تماس را به آن داخلی Transfer کنید.

Call Park در مرکز تلفن CME

در قدم بعدی برای پاسخگویی به تماس‌های پارک شده سه راه داریم:

  1. مستقیماً شماره Park-slot را بگیریم.
  2. کلید Pickup را زده و سپس شماره Park-slot را بگیریم.
  3. بر روی تلفنی که تماس را پارک کرده ابتدا Pickup را زده و سپس * را بزنیم تا آخرین تماس پارک شده پاسخ داده شود.


منبع: VOIPING